Psykofyysinen fysioterapia 

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jonka tavoitteena on ihmisen kokonaisvaltaisen toimintakyvyn ja hyvinvoinnin tukeminen. 

Terapiatyöskentelyssä korostuu ymmärrys siitä, että keho ja mieli ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Psykofyysinen fysioterapia perustuu kokemukselliseen oppimiseen ja asiakkaan omien voimavarojen tunnistamiseen. Kuntoutus etenee aina ihmisen voimavarat ja elämäntilanne huomioiden. Ihminen kohdataan kokonaisuutena.

Fysioterapia voi sisältää keskustelun ja yhdessä tehtävän havainnoinnin lisäksi esimerkiksi monipuolista liikkumista, kehonkuvaa eheyttäviä harjoitteita sekä kehotietoisuus- ja hengitysharjoituksia. Fysioterapian sisältö määräytyy aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Psykofyysinen fysioterapia on lähestymistapa, joka sopii kaikkeen fysioterapeuttiseen työskentelyyn. Erityisen hyvin se sopii ihmisille, joilla on taustalla

  • pitkäaikaista kipua
  • vaikeutta rentoutua
  • ahdistuneisuutta
  • jännittyneisyyttä
  • stressiä tai uupumusta
  • traumataustaisia kehollisia oireita
  • unihäiriöitä tai unettomuutta
  • syömishäiriö
  • masennusta
  • haasteita perusliikkumisen tai kehon tiedostamisen kanssa.

Psykofyysisen fysioterapian osalta minulla on kokemusta erityisesti asiakkaista, joilla on pitkäaikaista kipua, ahdistuneisuutta, univaikeuksia, haasteita hengityksen kanssa, stressiä ja uupumusoireita, vaikeutta rentoutua, haasteita perusliikkumisen tai kehoa kunnioittavan liikkumisen kanssa. Teen paljon tuki- ja liikuntaelin kuntoutusta asiakkaiden kanssa, joilla on erilaisia mielenterveyden tai jaksamisen haasteita.

Aikaa varatessasi sinun ei tarvitse tietää, että hyötyisitkö enemmän tuki- ja liikuntaelin fysioterapiasta vai psykofyysisestä fysioterapiasta. Hyödynnän työssäni molempien erikoisalojen osaamistani asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. 

Psykofyysiseen fysioterapiaan voit tulla omatoimisesti tai lääkärin lähetteellä/suosituksesta.

Jos mietit, että voisiko psykofyysinen fysioterapia sopia sinun tarpeisiisi, voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella. Ajanvaraukseen pääset suoraan Varaa aika-linkistä.

Huomioithan, että olen vanhempainvapaalla 9/2023 alkaen. Palaan todennäköisesti asiakastyön pariin vuoden 2024 aikana. Ilmoitan työhön paluun ajankohdasta tarkemmin somekanavissani.

Instagram: @fysioterapianne

Facebook: Fysioterapeutti Anne Eskelinen

Psykofyysinen fysioterapia Jyväskylä

Hinnasto

Löydät ajankohtaiset hinnastot toimipaikkojen sivulta.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!